Ми вже ділились з вами чутками, згідно з якими Apple може обмежити швидкість заряджання та передачі даних при використанні несертифікованих кабелів USB-C з новими iPhone. Як і у випадку з поточними моделями з Lightning, смартфони буде обладнано чипом для аутентифікації аксесуарів.

У відповідь на ці чутки єврокомісар Тьєррі Бретон надіслав Apple листа, в якому попереджає компанію про те, що обмеження функціональності кабелів USB-C не буде дозволено, такий крок заборонить продавати iPhone в ЄС, коли закон про єдиний стандарт для заряджання пристроїв набуде чинності. Також стало відомо, що ЄС вже попереджала про це Apple під час зустрічі в середині березня.

З огляду на те, що закон набуде чинності тільки в кінці 2024 року, Apple може обладнати чипом для аутентифікації аксесуарів не тільки лінійку iPhone 15, а й iPhone 16, анонс якої очікується у вересні наступного року. Втім, варто також відзначити, що iPad з портами USB-C не мають цього чипа, тож поки незрозуміло, чи побачимо ми їх у нових iPhone.

ЄС має намір опублікувати керівництво для забезпечення “єдиного тлумачення” законодавства до третього кварталу цього року.