До анонсу нової лінійки iPhone ще близько семи місяців, однак чуток щодо новинок стає все більше і більше. Тим паче серія iPhone 15 має вперше отримати порти USB-C, щоб відповідати європейському закону про єдиний стандарт для заряджання пристроїв. Якщо вірити новим даним, вам доведеться купувати тільки сертифіковані аксесуари, щоб використовувати усі можливості портів USB-C.

Смартфони отримають інтегральну схему, яка буде розпізнавати чи має аксесуар сертифікацію MFi. Apple почала встановлювати такі чипи ще у 2012 році, разом з початком використання портів Lightning. І якщо під’єднати до iPhone несертифікований кабель, ви можете отримати повідомлення, що цей аксесуар не підтримується.

Така політика компанії обумовлена тим, що Apple може мати додатковий заробіток на сертифікації сторонніх аксесуарів, але також щоб боротись з підробками й потенційно небезпечними девайсами.

Разом з тим, варто відзначити, що планшети iPad, iPad mini, iPad Air і iPad Pro, які обладнані портом USB-C, не мають такого чипа для аутентифікації аксесуарів. Тож iPhone 15 можуть стати першими продуктами компанії, обладнані інтегральною схемою для перевірки USB-C.

Поки незрозуміло, чи будуть обмежені у функціональності несертифіковані аксесуари. Цілком можливо, що Apple встановить ліміт на потужність заряджання чи на швидкість передачі даних. До слова, iPhone 15 і iPhone 15 Plus мають отримати USB-C порт зі швидкістю USB 2.0, тоді як швидкісний порт отримають тільки моделі Pro. Тож, фактично, для користувачів молодших iPhone з переходом на USB-C нічого не зміниться – тільки форма конектора.