У Білому домі вивчають, як компанії використовують штучний інтелект (ШІ) для спостереження та управління працівниками. В Адміністрації Джо Байдена таку практику вважають все більш поширеною та такою, що може завдати значної шкоди. Про це пише Bloomberg.

«Хоча в деяких випадках ці технології можуть приносити користь як працівникам, так і роботодавцям, вони також можуть створювати серйозні ризики для працівників», – написали представники Ради з питань внутрішньої політики Білого дому та Офісу з питань науково-технічної політики Білого дому в блозі, який планується незабаром опублікувати.

Також вони оголосили про запит на інформацію про використання автоматизованих інструментів на робочому місці.

«Постійне відстеження продуктивності може підштовхнути працівників до занадто швидкого виконання роботи, що створює ризики для їхньої безпеки та психічного здоров’я», – написали заступниця помічника президента з питань расової справедливості та рівності Дженні Янг і заступниця директора з питань технологій США Дейдре Малліган.

Вони також зауважили, що використання технологій для моніторингу розмов працівників може перешкоджати реалізації їхнього права на організацію, а ШІ може сприяти дискримінації в оплаті праці та дисципліні.

Раніше дослідники з Цюрихського університету виявили, що ChatGPT може перевершити працівників, які виконують завдання з маркування тексту, який буде використовуватися для навчання ШІ-системи. Вони з’ясували, що ChatGPT може маркувати текст з більшою точністю і послідовністю.