За даними Insider Gaming, Sony розробляє новий портативний ігровий пристрій під кодовою назвою Q Lite, для роботи якого знадобиться PlayStation 5. Можна було б очікувати, що нова портативна ігрова консоль від Sony покладатиметься на хмарний геймінг, проте натомість Q Lite використовуватиме функцію Remote Play для підключення до PlayStation 5.

Q Lite підтримуватиме адаптивну потокову передачу відео з роздільною здатністю до 1080p і частотою 60 кадрів на секунду, але потребуватиме постійного підключення до інтернету. Фізичний дизайн пристрою буде нагадувати контролер PlayStation 5, але з великим 8-дюймовим сенсорним екраном у центрі. Q Lite матиме адаптивні тригери для тактильного зворотного зв’язку, кнопки регулювання гучності, динаміки та аудіовхідний роз’єм, серед інших функцій.

Insider Gaming повідомляє, що Q Lite зараз проходить тестування і, як очікується, буде випущена ще до анонасу PlayStation 5 Pro. Це частина апаратної пропозиції Sony для «другої фази PS5», яка також буде пропонувати знімний дисковод PS5, Project Nomad (бездротові навушники) і Project Voyager (бездротову гарнітуру). Очікується, що PlayStation 5 Pro вийде у 2024 році.