Yep.com, пошукова система, створена SEO-компанією Ahrefs Дмитра Герасименка, запустила YepTLDR, безплатний інструмент для узагальнення інформації з використанням штучного інтелекту, доступний користувачам у 195 країнах.

YepTLDR надає стислі відповіді на пошукові запити англійською мовою, ґрунтуючись на змісті топрезультатів пошуку, і посилається на джерела інформації. На відміну від багатьох конкурентів, Yep не генерує відповіді за допомогою генерації мовних моделей (LLM), яка може давати неточну інформацію. Натомість модель LLM Yep навчена узагальнювати інформацію, гарантуючи, що користувачі отримують стислі та достовірні відповіді.

Пошуковик Yep українця Дмитра Герасименка запустив YepTLDR – інструмент узагальнення інформації на основі ШІ

Однією з особливостей ШІ-результатів Yep є петля зворотного зв’язку, яка з’являється під кожним згенерованим ШІ фрагментом знань, що підвищує прозорість результатів пошуку. Користувачі також можуть оцінити резюме як «Корисне» або «Неточне», сигналізуючи алгоритму про достовірність інформації.

«Персональні дані не збираються. Алгоритм навчається на основі анонімних відгуків користувачів», – зазначає Дмитро Герасименко, засновник і генеральний директор Ahrefs.

Yep.com має власний вебіндекс та не покладається на сторонні API для формування результатів пошуку. Це дозволяє Yep бути захищеним від обмежень, накладених гігантами індустрії, такими як Microsoft, яка нещодавно оголосила про підвищення цін для розробників, що використовують Bing Search API.

Ahrefs вже інвестували в Yep.com $60 мільйонів і спрямували кошти на відкриття першого дата-центру в Сінгапурі та розгортання пошукової інфраструктури. За останні 10 місяців Yep.com додав розділи «Зображення» та «Новини» і планує придбати готове рішення для власного сервісу карт.