Гаррісон Форд з’явиться на великих екранах вже цього літа — в п’ятій частині культової франшизи “Індіана Джонс”. Щобільше, в перші 25 хвилин стрічки ми зможемо поспостерігати за молодим головним героєм. Дива, звісно, не відбулось, і 80-річний актор поки не відшукав джерела молодості. Тож творцям фільму довелось використати нове програмне забезпечення для омолодження славнозвісного археолога.

Початок фільму “Індіана Джонс і реліквія долі” перенесе нас у 1944 рік — приблизно через вісім років після першої частини “Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега”. Для відтворення молодого героя були знайдені оригінальні кадри з архіву Lucasfilm. Також Форд знімався з точками захоплення на обличчі, щоб допомогти системі краще виконати свою задачу. Тож маємо надію, що результат вийде доволі реалістичним.

Disney, до слова, наприкінці минулого року показала ШІ-інструмент, який омолоджує акторів за лічені секунди. Це нейронна мережа, яка була навчена на тисячах зображень синтетичних людських облич, проєктуючи, як обличчя актора могло б виглядати на камеру у різні етапи життя.