Компанія Skoda нещодавно оприлюднила план власного розвитку на найближчі роки. І при його вивченні знаходиться багато цікавих деталей.

Наприклад, серед новинок на найближчий час зазначені автомобілі Skoda Kodiaq та Skoda Superb: нові генерації цих добре знаних моделей дебютують вже до кінця поточного року. Також протягом 2023-го мають з’явитись оновлені варіанти компактних моделей Skoda Kamiq та Skoda Scala. А вже 2024-го вийде оновлена версія Skoda Octavia.

Проте далі – суцільні електромобілі. Наприклад, також у 2024 році дебютує електромобіль Skoda Elroq: ця назва вже офіційно затверджена. Далі заплановано оновлення наявних електромобілів Skoda Enyaq та Enyaq Coupe, а також запуск нового доступного компактного електромобіля. Зрештою, такий «електричний малюк» може замінити модель Skoda Fabia, яка стає занадто дорогою з впровадженням складних технологій для відповідності новим екологічним нормам.

Нарешті, на 2026 рік за планом ще два електромобілі: універсал середнього класу та великий 7-місний кросовер. Останній, напевно, буде виконаний за мотивами концепту Skoda Vision 7S. Цікаво буде поглянути, що з цього широкого переліку новинок зрештою з’явиться в Україні протягом наступних 2-3 років.