Група розробників започаткувала стартап Beatly Music, який дозволить завантажувати онлайн згенеровану штучним інтелектом (ШІ) музику без побоювань щодо її можливого видалення. Про це пише Music Ally.

«Навіть Soundcloud, король міксів 2000-х, також видалив багато з цих пісень. Зрозуміло, що майбутнє за міксами на основі штучного інтелекту, і має бути місце, де люди можуть викладати свою музику, не боячись, що її видалять», – написав у пості на Product Hunt один із засновників сервісу Александер Цвернер.

За його словами, Beatly використовує децентралізовану структуру хостингу та анонімний процес завантаження. Це допоможе запобігти вилученню та уникнути судових позовів проти завантажувачів.

«Ми спробували повернутися до часів Napster, щоб уявити продукт, де люди могли б викладати нову, захоплюючу музику, створену за допомогою штучного інтелекту, і не боятися, що її видалять або UMG подасть на них до суду», – поділився Александер Цвернер.

Нагадаємо, що нещодавно шалено популярною в соціальних мережах стала пісня під назвою Heart On My Sleeve. Проте її виконавці Drake та The Weekend ніколи не записували такий трек. Він був створений завдяки використанню ШІ для клонування голосів. Пісня була записана особою, відомою як @ghostwriter, яка стверджує, що програмне забезпечення для навчання ШІ було натреноване на голосах цих двох артистів.

Досить швидко композицію видалили зі стримінгових сервісів, а сама ситуація загострила творчі та юридичні питання в музичному світі. Деяких виконавців обурює те, що їхні голоси можуть бути використані в таких треках. Однак є й ті, хто позитивно поставився до ініціативи – серед них канадська співачка Grimes, яка дозволила вільно використовувати свій голос у треках від ШІ.