Imgur, сервіс для завантаження, зберігання та обміну фото, збирається заборонити усі зображення оголеного тіла чи відверто сексуального характеру. Imgur найбільш відомий як сайт, де користувачі Reddit розміщують зображення – меми, GIFки й, звісно ж, незліченну кількість порнографії. Про це пише Vice.

Згідно з оновленими Умовами використання, що з’явилися на сайті Imgur, заборона вмісту для дорослих набуде чинності 15 травня 2023 року. При цьому Imgur не лише забороняє користувачам завантажувати новий контент сексуального характеру, але й зосередиться на видаленні усього такого контенту, що накопичився за роки існування сервісу, який почав працювати ще у 2009 році.

«Вам потрібно буде завантажити/зберегти будь-які зображення, які ви хочете зберегти, якщо вони більше не відповідають цим Умовам. Зокрема, це відноситься до відвертого/порнографічного вмісту», – йдеться у повідомленні Imgur.

Компанія додала, що видалятиме вміст для дорослих за допомогою автоматизованих інструментів, а також модераторів.

Починаючи з 15 травня, Imgur більше не дозволить:

  • безпричинне або явне демонстрування грудей, сідниць та статевих органів з метою стимулювання еротичних почуттів;
  • повну або часткову наготу;
  • будь-яке зображення сексуальної активності, явне чи неявне (малюнки, друк, анімація, люди чи інші);
  • будь-яке зображення, зроблене кимось або від когось без його відома чи згоди з метою сексуалізації;
  • пропозиції сексуального характеру (прямий запит сексуального вмісту без згоди від іншої особи або продаж/пропозиція відвертого вмісту та/або послуг для дорослих).

Як це буває зазвичай, під заборону «повної або часткової наготи», особливо при автоматичній модерації, підпаде велика кількість художніх творів, від картин до художньої та історичної фотографії.