Євросоюз закінчив розробку програми вартістю 43 млрд євро для підтримки внутрішнього виробництва напівпровідників. Про це пише The Register із посиланням на заяву Єврокомісії.

Інституція повідомила про досягнення попередніх домовленостей щодо умов Закону про мікросхеми (Chips Act). Його мета – подвоїти частку ринку ЄС у розробці, виробництві та ланцюгах постачання напівпровідників із 10% до 20% до кінця десятиліття.

«Нові правила є справжньою революцією для Європи в ключовому секторі напівпровідників. Швидка імплементація сьогоднішньої угоди перетворить нашу залежність на лідерство на ринку, нашу вразливість – на суверенітет, а наші витрати – на інвестиції», – підкреслила шведська міністерка енергетики, бізнесу та промисловості Ебба Буш.

Єврокомісія планує застосовувати три тактики, щоб досягти поставлених цілей. Одна з них, це – ініціатива «Чипи для Європи». Вона надає фінансування для підтримки широкомасштабного нарощування потужностей з виробництва напівпровідників в ЄС. Інші дві ініціативи зосередять на безпеці ланцюгів постачання, зокрема щодо залежності регіону від іноземних заводів.

«В даний час Європа занадто залежить від чипів, вироблених за кордоном, що стало більш очевидним під час кризи COVID», – сказано в заяві Єврокомісії.

Як відомо, Європейська комісія оголосила про розробку Закону про мікросхеми торік. Документ був запропонований після того, як США оголосили про прийняття закону CHIPS, націленого на зниження залежності виробників високотехнологічних продуктів від КНР.