Instagram запускає функцію, яка дозволяє користувачам додавати до 5 посилань в біографію свого профілю. Лінки можуть спрямовувати підписників, приміром, на онлайн-бізнеси або бренди власників акаунтів. Про це пише TechCrunch.

Запроваджуючи цю опцію, Instagram кидає виклик Linktree та Beacons. Останні фактично з’явилися через подібні обмеження платформ, адже нова функція була одним із найпопулярніших запитів, зокрема серед авторів.

Instagram запевняє, що можливість додавати кілька посилань до профілю буде доступною для всіх акаунтів. Для цього треба натиснути «Редагувати профіль», потім «Посилання» й «Додати зовнішнє посилання». Лінки можна вказувати в будь-якому порядку.

Instagram нарешті дозволив додавати 5 лінків у профіль

Зовнішні посилання не матимуть спеціальних налаштувань, таких як маленькі іконки. Але лінк на профіль у Facebook виглядатиме «серйозніше» – з округлою іконкою соцмережі та написом «Профіль Facebook». Також у користувачів не має виникати проблем із лінками на конкуруючі платформи, такі як TikTok або YouTube.

Раніше Instagram та інші соцмережі тривалий час не дозволяли підписникам додавати кілька посилань на інші сайти. Тим самим вони побоювалися, що це спрямовуватиме користувачів на контент за межами їхніх власних додатків.

Нагадаємо також, що компанія Meta продовжує накачування соціальної мережі Instagram рекламою. Скоро рекламодавці зможуть розміщатися й в пошуку. Так, відкривши пост з пошуку й прокручуючи наступні публікації, користувач побачить й рекламні пости.