Одним з виробників техніки, який випускає складані смартфони, є Motorola (або, можна сказати, Lenovo). Декілька років тому компанія дала друге життя легендарній моделі Razr, яка, може, й не набула такої популярності як раніше, все одно пропонує доволі цікавий гаджет.

Ще в жовтні минулого року інсайдер Еван Бласс (Evleaks в Twitter) розповідав, що компанія розглядає випуск двох версій складаних смартфонів на 2023 рік, а пізніше продемонстрував рані рендери нового Razr.

Тепер інший інсайдер Стів Хеммерстоффер (OnLeaks) дістав інформацію, що друга нова складана модель Motorola буде спрощеною версією Razr — Lite (а не ще одним конкурентом для Samsung Galaxy Fold, як можна було подумати). Дорожча модель при цьому може мати назву Razr+. На сторінках MySmartPrice пан Хеммерстоффер показав декілька зображень новинки, які показують її відмінність.

В планах Motorola є одразу дві складані моделі: Razr+ та Razr Lite

Так, Lite-версія матиме значно менший зовнішній дисплей, ніж Razr+. При цьому варто зазначити, що він менший навіть за такий екран в нинішній моделі. На рендерах він займає приблизно чверть панелі, і це з урахуванням того, що до нього «прикріплено» блок з двох основних камер.

На жаль, такі зображення не демонструють всіх можливостей дисплея окрім відображення часу. Проте все одно можна припустити, що додаткові функції, як-от демонстрація сповіщень (хоча б у вигляді іконок), керування відтворенням музики, відображення прогнозу погоди тощо, також будуть на зовнішньому екрані.

Які ще спрощення будуть у такого смартфона також поки що невідомо. Й тут теж можна дозволити собі припущення, що серед них будуть простіший процесор, менше памʼяті та ємності батареї, і, скажімо, менша частота оновлення зображення основного екрана.

Коли Motorola планує випустити нові смартфони ще невідомо, але була згадка щодо моделі Razr+, яка може оновитися вже в червні.