Google анонсувала декілька змін, які стосуються користувачів підписки YouTube Premium. Одним з головних нововведень є поява підтримки функції SharePlay на iOS-девайсах.

Нагадаю, за допомогою SharePlay різноманітні програми інтегруються з FaceTime і контент синхронізується для всіх учасників активної поточної розмови. Користувачі можуть слухати музику та отримувати доступ до спільних плейлистів за допомогою Apple Music, дивитися синхронізовані телешоу та фільми в Apple TV, займатися спортом разом з Apple Fitness+ і навіть ділитися своїм екраном з друзями та членами сім’ї для планування групових поїздок або усунення несправностей пристроїв. Функція з’явилась у 2021 році в період пандемії. Наразі SharePlay підтримують такі сторонні сервіси, як Disney+, HBO Max, Hulu та інші. А відтепер і YouTube Premium.

Можна припустити, що SharePlay буде працювати з YouTube аналогічно функції групового перегляду в Google Meet. А отже, підписку YouTube Premium буде достатньо мати тільки користувачу, який створив відеоконференцію.

Також Google додала можливість ставити відео в чергу на мобільних пристроях для Premium-користувачів. Раніше ця функція була доступна тільки в вебверсії YouTube.

Ще одне нововведення — поява опції “1080p із вищим бітрейтом” для Premium-користувачів на iOS. Google обіцяє, що картинка буде дуже чіткою. Водночас компанія не буде знижувати якість звичайної опції 1080p.

Premium-користувачі на Android, iOS і веб також зможуть легко продовжити перегляд відео з того ж місця, де вони зупинились на іншому девайсі. А смартзавантаження на мобільних пристроях будуть автоматично додавати рекомендовані відео до вашої бібліотеки для офлайн-перегляду.