Після довгого очікування, користувачі MacOS Monterey нарешті отримали перше “велике” оновлення для цієї версії операційної системи Apple. У macOS Monterey 12.1 додано головну відсутню до цього моменту функцію для Mac – SharePlay. За допомогою SharePlay власники комп’ютерів Mac можуть дивитися телевізор, слухати музику та грати в ігри з друзями та членами сім’ї через FaceTime.

За допомогою SharePlay всілякі програми інтегруються з FaceTime і контент синхронізується для всіх учасників активної поточної розмови. Користувачі можуть слухати музику та отримувати доступ до спільних плейлистів за допомогою Apple Music, дивитися синхронізовані телешоу та фільми в Apple TV, займатися спортом разом з Apple Fitness+ і навіть ділитися своїм екраном з друзями та членами сім’ї для планування групових поїздок або усунення несправностей пристроїв.

У macOS Monterey 12.1 з’явилася функція SharePlay

SharePlay була розроблена для роботи з вбудованими в екосистему Apple програмами, такими як Apple TV і Apple Music, але компанія відкрила API для розробників, щоб сторонні програми також могли використовувати FaceTime для спільних ігор та інших можливостей.

Ще macOS Monterey 12.1 забезпечує підтримку голосового тарифу Apple Music Voice Plan, призначеного для роботи з Siri, а також додає функцію безпеки спілкування для дітей у програмі “Повідомлення”. Є оновлення для функції Memories у Photos, які приводять macOS 12 у відповідність до iOS 15. Оновлення також включає функцію Digital Legacy (цифрова спадщина), яка з’явилася в iOS 15.2.