Lucasfilm поділилась інформацією стосовно майбутнього культової саги “Зоряні війни” / Star Wars. Студія підтвердила, що зараз в планах створення трьох нових фільмів. В одному з них головну роль зіграє Дейзі Рідлі, яка повернеться до образу Рей.

Події цієї картини відбуватимуться через 15 років після епізоду IX “Скайвокер. Сходження”, який наразі є останньою частиною саги. В центрі сюжету опиниться Рей, яка формуватиме новий Орден джедаїв. Режисеркою стрічки виступить Шармін Обейд-Чиной (“Міс Марвел”, “Saving Face”).

Ще один фільм зніме режисер Джеймс Менголд (“Логан”, “Індіана Джонс і реліквія долі”). Він розкаже про походження Сили та джедаїв. Події відбуватимуться за 25 000 років до того, що ми бачили у фільмах та серіалах зі всесвіту “Зоряних війн”.

Дейв Філоні, який багато років був у центрі франшизи, зніме третій з анонсованих фільмів. Картина зосередиться на Новій Республіці, її події будуть пов’язані з такими серіалами, як “Асока”, “Мандалорець” і “Книга Боби Фетта”. Філоні, до слова, зняв анімаційний фільм “Зоряні війни: Війни клонів” і брав активну участь у розробці перерахованих вище серіалів. Тож цілком доречно, що він стане режисером стрічки, яка об’єднає усі ці історії.

Disney та Lucasfilm поки не розкривають дати виходу жодного з нових фільмів. Однак поточний графік Disney має слоти у святкові сезони 2025 і 2027 років для поки не названих фільмів зі всесвіту “Зоряних війн”.