Сервіс Disney+ презентував тизер-трейлер нового серіалу у всесвіті «Зоряних війн» – Ahsoka. Це ще один спін-оф до «Мандалорця» / The Mandalorian, який розповідає про джедайку-тогрутянку Асоку Тано.

Асока – досить популярний персонаж всесвіту «Зоряних війн». Вперше вона з’явилася в анімаційному фільмі Star Wars: The Clone Wars (2008), потім в усіх 7 сезонах серіалу Star Wars: The Clone Wars (2008-2014; 2020), у серіалі Star Wars Rebels (2014-2018), серіалі The Mandalorian (2020), The Book of Boba Fett (2022) та мінісеріалі Tales of the Jedi (2022). І це не рахуючи численних коміксів та книг, героїнею яких стала Асока Тано. Зараз вважається, що Асока взагалі найкращий жіночий персонаж усіх Star Wars.

У серіалі «Зоряні війни: Асока» / Star Wars: Ahsoka, як і в The Mandalorian та The Book of Boba Fett, роль Асоки зіграє актриса Розаріо Довсон (Daredevil, Luke Cage, Sin City). Гайден Крістенсен має повернутися до ролі вчителя Асоки Енакіна Скайвокера / Дарта Вейдера. Крім того, в серіали зіграла українка Іванна Сахно, а також акторки Наташа Лю Бордіццо та Мері Елізабет Вінстед.

Прем’єра «Зоряні війни: Асока» / Star Wars: Ahsoka на Disney+ запланована на серпень 2023 р.