Один зі способів дізнатися якісь деталі про майбутні продукти компанії Apple (або будь-якої іншої) є перегляд отриманих нею патентів. Деякі з них, щоправда, так і не реалізуються в нових гаджетах. Але інколи це спрацьовує.

Так, у вересні минулого року компанія подала патентну заявку на новий кейс для бездротових навушників. Щось нове для гарнітури тут полягає у розміщенні на кейсі сенсорного дисплея як в Apple Watch.

Взагалі, дисплей на кейсі бездротових навушників вже не є чимось новим. Подібні моделі продемонстрували щонайменше JBL та HP. Й тут заявлено схожий принцип роботи. Але разом з керуванням відтворенням медіа, цей дисплей також може відображати застосунки, наприклад, погоди, карт, й сповіщення.

Ба більше, такий кейс може підтримувати керування за допомогою голосового асистента Siri та навіть передавати відтворення музики на «розумну» колонку HomePod. Серед елементів керування додатково зазначено можливість стиснути кейс для зміни режиму роботи.

 

Це, звісно, не означає, що навушники не потребуватимуть підключення до iPhone. Такий дисплей може виступати просто додатковим елементом керування, тоді як для реалізації всіх його можливостей все одно буде необхідний «головний» гаджет, як iPhone чи Mac.

На жаль, поки що така зачіпка є першою згадкою про можливе оновлення AirPods. Інсайдери також ще не згадували про настільки суттєве оновлення TWS-навушників від Apple. Тож з найближчих апдейтів варто очікувати лише на USB-C замість Lightning. Але якщо кейс AirPods все ж отримає дисплей та вбудовану пам’ять, він дійсно зможе непогано реінкарнувати iPod.