В останньому випуску свого інформаційного бюлетеня Power On відомий інсайдер Apple Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що користувачів чекає велике оновлення операційної системи для Apple Watch. За попередньою інформацією, watchOS 10 отримає помітне оновлення інтерфейсу.

watchOS 10 буде офіційно представлена на конференції WWDC, яка розпочнеться 5 червня. Очікується, що під час WWDC анонси нових операційних систем компанії також припадуть на запуск першої гарнітури змішаної реальності Apple.

Варто зазначити, що за останні роки дизайн watchOS майже не змінився. Останні випуски операційної системи додавали поліпшення таких функцій, як відстеження активності та кілька нових циферблатів.

За даними Гурмана, цей рік для Apple буде іншим, адже масштабніше оновлення програмного забезпечення буде контрастувати з відносно незначним оновленням апаратного забезпечення.

«Я вважаю, що нова watchOS має бути досить масштабним оновленням – з помітними змінами в користувацькому інтерфейсі – на відміну від iOS 17. Для watchOS важливо, щоб це був великий рік, враховуючи, що апаратні оновлення Apple Watch не будуть значними», – пише Гурман.

Гурман раніше говорив, що iOS 17 матиме деякі приємні для використання функції, хоча й не уточнив, які саме. Очікується, що наступного року вийде більш значне оновлення апаратного забезпечення Apple Watch, яке додасть в розумний годинник компанії micro-LED-дисплей.