Компанія Apple оголосила, що проведе свою щорічну Всесвітню конференцію для розробників, або WWDC, в онлайн форматі з 5 по 9 червня.

Конференція буде присвячена обговоренню платформ і операційних систем компанії наступного покоління – iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 та tvOS 17. Але головною подією заходу, як повідомляє Bloomberg, стане презентація нової гарнітури змішаної реальності. Очікується, що вона отримає назву Reality One або Reality Pro.

Гарнітура працюватиме на новій операційній системі xrOS, і розробники зможуть писати для неї застосунки. Пристрій використовуватиме управління очима та руками, матиме вбудований магазин App Store і пропонуватиме FaceTime на основі віртуальної реальності, 3D-версії основних застосунків Apple та потокове відео з ефектом занурення. Гарнітура поєднуватиме віртуальну та доповнену реальність, дозволяючи користувачам або занурюватися у свій контент, або бачити навколишнє середовище під час використання.

Apple буде позиціювати гарнітуру як продукт високого класу, який може коштувати близько $3 000 і включатиме багато технологій, які раніше не використовувалися в споживчих пристроях. Компанія прагне виділитися серед конкурентів своїм унікальним підходом до технології змішаної реальності.

Гарнітурі можуть знадобитися роки, щоб стати популярною, але вона стане ще однією платформою для розробників Apple для продажу своїх застосунків і контенту. Компанія планує кілька функцій, які дозволять інтегрувати гарнітуру з іншими продуктами Apple, включаючи Mac та iPhone. Конференція стане ідеальним майданчиком для Apple, щоб переконливо довести, чому її підхід перевершує технології змішаної реальності інших компаній.

Гарнітура змішаної реальності є першим великим новим продуктом Apple з моменту дебюту смартгодинника Apple Watch вісім років тому, і компанія планує представити нові комп’ютери Mac в найближчі місяці, в тому числі першу модель Mac Pro без процесорів Intel і MacBook Air з більшим екраном. Конференція також може закласти основу для майбутніх змін в операційних системах Apple, щоб відповідати Закону про цифрові ринки та іншим майбутнім законам, покликаним обмежити контроль компанії над власними платформами.