Як повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані аналітичної компанії IDC, Sony не змогла досягти очікуваних продажів нової гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2.

За період з 22 лютого до кінця березня компанії, скоріше за все, вдалося реалізувати лише близько 270 тис. екземплярів гарнітури — нагадаємо, наприкінці січня Bloomberg вже повідомляв, що Sony знизила свої очікування від запуску PlayStation VR2 з двох до одного мільйона екземплярів за перший квартал.

Причинами цього, вважають аналітики, є висока вартість гарнітури, загальне зниження інтересу користувачів до Метавсесвіту і прагнення економити гроші на фоні зростання вартості життя і збільшення кількості звільнень. Як зазначив віцепрезидент з даних та аналітики IDC Франциско Джеронімо: “У нинішньому економічному кліматі гарнітури віртуальної реальності не в пріоритеті у більшості споживачів”.

На початку березня Meta вже знизила ціни на гарнітури Quest 2 і Quest Pro, і Джеронімо вважає, що Sony має піти на такий самий крок, якщо хоче врятувати PlayStation VR2 від повного провалу.