PlayStation VR2, VR-гарнітура нового покоління для PlayStation 5, має надійти у продаж вже через кілька тижнів – 22 лютого. Але, як повідомляє Bloomberg, напередодні релізу Sony суттєво знизила очікування від її запуску: зараз компанія планує реалізувати лише 1 млн PlayStation VR2 за перший квартал, тоді як ще у жовтні Sony прогнозувала вдвічі більший об’єм продажів – близько 2 млн екземплярів.

Таке “корегування планів” довелося зробити через низьку активність гравців, які не поспішають робити передзамовлення (нагадаємо, воно стартувало ще у листопаді). Як не важко здогадатися, головним чином їх відлякують висока вартість (ціна на базову версію PlayStation VR2 починається з $549, що дорожче за саму консоль PlayStation 5) та відсутність зворотної сумісності: ігри для першого покоління PSVR на новій гарнітурі не запускатимуться.

Додатково за період з квітня 2023 р. до березня 2024 р. Sony планує реалізувати до 1,5 млн PlayStation VR2 – нагадаємо, свого часу PSVR за перший рік продажів вдалося реалізувати у кількості 2 млн екземплярів.

Аналітична компанія IDC прогнозує зростання ринку AR/VR-гарнітур цього року у порівнянні з минулим на 32%, до 12,8 млн штук. Левова частка ринку зараз належить гарнітурам Meta Quest – майже 85%. Для порівняння, VR-гарнітура Sony першого покоління зараз має менше ніж 1% ринку.

Оновлено.
Sony офіційно спростувала повідомлення Bloomberg, повідомляє GamesIndustry.biz :

Ми не скорочували виробництво PlayStation VR2. Ми бачимо ентузіазм шанувальників PlayStation щодо майбутнього запуску, який включає понад 30 ігор, таких як Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain і Resident Evil Village.