Асоціація розважального програмного забезпечення (ESA) оголосила про скасування виставки E3 (Electronic Entertainment Expo) 2023, майже через рік після того, як вона оголосила про повернення заходу. Видання IGN отримало підтвердження з двох джерел, що ESA повідомила своїх членів про скасування електронною поштою.

В електронному листі йшлося про те, що хоча E3 «залишається улюбленою подією та брендом», подія 2023 року «просто не викликала стійкого інтересу, необхідного для того, щоб провести її таким чином, щоб продемонструвати розмір, силу та вплив нашої індустрії».

Наприкінці електронного листа ESA підкреслило свою прихильність до публічного представництва ігрової індустрії, але не згадало про майбутні події. Глобальний віцепрезидент компанії ReedPop з ігрового напрямку Кайл Марсден-Кіш опублікував заяву, в якій висловив жаль з приводу скасування і пояснив, що рішення було прийнято в інтересах індустрії та E3. Марсден-Кіш також перепросив перед компаніями, які планували взяти участь у заході, визнавши, що проблеми з ресурсами та відсутність придатних для гри демоверсій зробили відвідування E3 нездоланною перешкодою для багатьох.

У заяві зазначається, що ESA та ReedPop планують продовжувати співпрацювати над майбутніми подіями E3. E3 2023 мала відбутися з 13 по 16 червня в Лос-Анджелеському конференц-центрі та стала б першим очним заходом E3 з 2019 року. Подія 2020 року була скасована через пандемію COVID-19, а 2021 року проведена в цифровому форматі.

Про повернення E3 було оголошено в червні 2022 року, одночасно з підтвердженням того, що E3 2022 було скасовано. Кілька найбільших гравців індустрії, зокрема Xbox, Nintendo, PlayStation та Ubisoft, раніше оголосили, що не братимуть участі в E3 у будь-якій якості, а натомість проведуть власні цифрові шоукейси.