Як повідомляє ресурс IGN, уся трійця виробників консолей поточного покоління – Microsoft, Nintendo і Sony – вирішили цього року відмовитися від участі в головній ігровій виставці, E3 2023, яка відбудеться у червні. Посилаючись на власні численні джерела, IGN стверджує, що ці компанії не будуть учасниками виставки та не матимуть ніякої присутності у виставковому комплексі Los Angeles Convention Center, в якому й проходитиме E3 2023.

Цікаво, що ця інформація з’явилася буквально через кілька днів після того, як Microsoft анонсувала повернення до Лос-Анджелесу цього літа з презентацією власних проєктів — проте при цьому компанія ані словом не згадала про E3 2023, тож можна припустити, що Microsoft планує власний захід, ніяк не пов’язаний з виставкою.

Це дуже несподівана новина, особливо якщо згадати, що Microsoft завжди була присутня на E3. Nintendo також до останнього брала у ній участь, навіть попри власну серію онлайнових презентацій Nintendo Direct. Що ж до Sony, то ця компанія відсутня на виставці, починаючи з E3 2019.