Попри спалах захворювання на COVID у США, спричинений розповсюдженням штаму омікрон, виставка CES 2022 все ж таки відбулась у традиційному форматі (на що вже, чесно кажучи, ніхто не сподівався). Але на такий відчайдушний крок зараз зважуються далеко не всі.

Так, компанія Entertainment Software Association (ESA) – організатор ще однієї великої виставки, E3 2022, вже зараз, майже за пів року до її проведення, повідомила, що найбільша ігрова виставка і цього року, так само як і минулого, відбудеться у віртуальному варіанті.

Згідно з офіційною заявою, таке рішення було прийняте зважаючи на ситуацію з омікроном, але деякі аналітики зазначають, що за наявною у них інформацією, ESA відмовилась від свого “бронювання” слотів для проведення виставки ще у середині листопада минулого року. Схоже на те, що видавці після “віртуальної” E3 2021 зрозуміли, що нагальної потреби в реальній присутності на виставці вже немає — всіх своїх цілей вони можуть досягти й через онлайн-презентації.

Якщо це дійсно так, і епідемія коронавірусу в США — лише зручний привід для скасування заходу, що втрачає свою актуальність, то дуже ймовірно, що E3 у звичному для всіх гравців форматі “мегашоу” вже лишилася в минулому.