Американські військові спеціалісти з кібербезпеки закликають законодавців створити повноцінний сьомий рід військ – Кібервійська / U.S. Cyber Force. Про це пише The Record.

Зараз у США існує Кіберкомандування Сполучених Штатів Америки / United States Cyber Command (USCYBERCOM). Це частина Збройних сил США, яка була створена у 2010 році й підпорядковується об’єднаному Стратегічному командуванню США. За каденції президента Трампа було оголошено, що USCYBERCOM буде підвищений до статусу одного з Об’єднаних Командувань Збройних сил США / Unified Combatant Command, тобто до рівня одного з функціональних командувань, таких як, наприклад, Командування сил спеціальних операцій США або Транспортне Командування (останнє, до речі, піклується доставкою зброї в Україну).

На думку національної асоціації нинішніх та колишніх військової спеціалістів з цифрової безпеки (Military Cyber Professional Association), цього недостатньо і залежність Кіберкомандування від інших гілок збройних сил США, які делегують USCYBERCOM свої ресурси та спеціалістів, створює несистемний підхід до кіберзагроз та «непотрібний ризик» для національної безпеки США. Тож асоціація, яка нараховує 3 700 членів, закликає Конгрес створити окремий, сьомий рід військ – Кібервійська / U.S. Cyber Force.

В США закликають створити новий рід військ – Cyber Force / Кібервійська

Спеціалісти з кібербезпеки посилаються на зростання кіберзагроз з боку Росії, Північної Кореї та Китаю, якім треба протидіяти, а також на нещодавній досвіт створення Космічних сил США, першого нового роду військ США з 1947 року.

Космічних сил США були створені у 2019 р. під патронажем президента Трампа, які широко використовував цей факт під час передвиборних перегонів. Як пише The Record, навпаки, наразі в адміністрації Байдена немає політичної волі для створення окремого сьомого роду військ. Але Military Cyber Professional Association сподівається в черговий раз загострити це питання і викликати дискусію серед законодавців.