Хакерські війська Північної Кореї нарощують зусилля по експропріації цифрових активів у західних компаній та приватних інвесторів. Якщо у 2021 р. вони вкрали криптовалюти на суму у $400 млн, то у 2022 р. вже на $626 млн. Загалом же хакери принесли державі, що потерпає від західних санкцій, близько $1,2 млрд за останні 5 років. Про це пише AP News з посиланням на Національну розвідувальну службу Південної Кореї.

Як кажуть експерти та офіційні особи, після введення жорстких санкцій ООН та пандемії COVID-19 Північна Корея звернулася до незаконної кібердіяльності як до основного джерела вкрай необхідної для підтримки своєї крихкої економіки та фінансування ядерної програми іноземної валюти.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила, що здатність Північної Кореї викрадати цифрові активи вважається однією з найкращих у світі через те, що країна зосереджена на кіберзлочинах і вкладає багато зусиль в розвиток цього напрямку «економіки».

Нагадаємо, санкції ООН, запроваджені у 2016-17 роках, забороняють експорт ключових товарів Північної Кореї, таких як вугілля, текстиль та морепродукти. Крім того, більшість країн-членів ООН були вимушені репатріювати північнокорейських закордонних працівників, яких держава використовувала як сучасних рабів, продаючи дешеву робочу силу усім бажаючим.

Національна розвідувальна служба очікує, що наступного року північнокорейські хакери здійснять ще більше кібератак, щоб викрасти передові південнокорейські технології та конфіденційну інформацію про зовнішню політику та національну безпеку Південної Кореї.

Раніше в цьому місяці високопоставлені дипломати зі Сполучених Штатів, Південної Кореї та Японії погодилися активізувати зусилля для стримування незаконної кіберактивності Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше ми писали, як північнокорейські хакери атакували американського спеціаліста з кібербезпеки і як він у відповідь відключив інтернет усій країні. Крім того, відомо, що північнокорейські хакери намагаються обманом знайти роботу в західних компаніях.