У магазині App Store вже можна завантажити застосунок Apple Music Classical. Декілька тижнів тому ми розповідали про цю платформу. Вона заснована на стрімінговому сервісі класичної музики Primephonic, який Apple придбала у 2021 році.

Багатьох користувачів зацікавило, чому Apple вирішила зробити окремий застосунок для класичної музики, замість того, щоб інтегрувати його в додаток Apple Music. Компанія відповіла на це питання на сторінці підтримки:

Класична музика відрізняється від звичайної. Вона має довші та детальніші назви, кілька виконавців для кожного твору та сотні записів відомих композицій. Apple Music Classical створена з урахуванням підтримки складної структури даних класичної музики.

Також Apple додала пояснення на сторінку Apple Music Classical:

Класична музика часто включає декількох музикантів, які записують твори, які, своєю чергою, були записані багато разів раніше і можуть мати різні назви. Наприклад, фортепіанна соната №14 Бетховена (Beethoven’s Piano Sonata No. 14) може бути підписана Moonlight Sonata англійською або Mondschein Sonata німецькою. Такі складнощі означають, що шанувальники класичної музики зазвичай отримують не ті враження від стрімінгових платформ, на які можуть очікувати. Окремий застосунок, який входить до підписки Apple Music, надає поціновувачам класики каталогізований контент, якого їм не вистачало.

Новий додаток з функціональністю та продуманим інтерфейсом, адаптованими до цього жанру, усуне складнощі та дозволить як новим, так і досвідченим користувачам легше шукати класичну музику.

Для того, щоб оцінити Apple Music Classical, вам необхідно мати iPhone з iOS 15.4 (або новіше) та підписку Apple Music. Android-версія планується до релізу згодом.