У 2021 році компанія Apple придбала стримінгову платформу Primephonic, і тепер на базі її роботи запускає застосунок Apple Music Classical. Новий додаток дозволить отримати доступ до 5 мільйонів класичних записів заразом з їх сучасним виконанням у високій якості.

Також користувачі отримають сотні відібраних плейлістів та тисячі ексклюзивних альбомів. До того ж прямо в додатку буде інформація стосовно виконавців та більше інформації про композиції.

Поціновувачі класичної музики зможуть почитати редакційні матеріали про композиторів та описи їх ключових творів. Відомим композиторам відведуть окремі цифрові портрети у високій якості, які Apple окремо замовляла у художників з урахуванням кольорових палітр та відповідності класичного періоду. Спочатку такі можна буде побачити на сторінках Йоганна Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена та Фредеріка Шопена.

Застосунок Apple Music Classical вже можна передзамовити в App Store. Його вихід очікується 28 березня

Оцінити новий застосунок зможуть користувачі iPhone з iOS 15.4 та новіших версій. Для його роботи також потрібне з’єднання з інтернетом, при чому записи будуть доступні у якості 192 kHz/24-bit Hi-Res Lossless. 

Наразі для Apple Music Classical є лише опція передзамовлення, а сам додаток має з’явитися 28 березня. Для його роботи також знадобиться підписка на Apple Music (Individual, Student, Family або Apple One).