Microsoft Loop – новий сервіс для спільної роботи над проєктами, в якому користувачі можуть створювати спеціалізовані простори для планування, нарад, розподілу задач, відстежування проблем та опису продуктів. Поки що сервіс працює у «попередньому перегляді» передбаченому для тестування.

Проте доступ до Microsoft Loop вже можна отримати як через вебсайт сервісу, так і за допомогою мобільних застосунків для iOS та Android. Поки що Loop пропонує лише 10 шаблонів, якщо порівнювати із сотнями шаблонів для різних задач в схожих сервісах, але Microsoft має поступово розширювати їхній перелік.

Microsoft Loop – конкурент Notion та Asana

Загалом, Loop схожий на Asana та Notion – популярні сервіси для спільної роботи. Проте як і інші продукти Microsoft він буде інтегрований з пакетом Microsoft 365. Компанія описує Loop як «трансформаційний досвід спільної роботи, який об’єднує команди, контент і завдання на всіх ваших інструментах і пристроях».

При цьому будь-який вміст у проєкті можна перетворити на компонент Microsoft Loop. Ними можна ділитися з групами людей, зокрема й тими, хто не входить до команди проєкту. Також можна надати спільний доступ до цілої сторінки у вигляді посилання або живої сторінки.

Нещодавно анонсований Microsoft 365 Copilot також доступний для попереднього перегляду в Loop. Він використовує штучний інтелект, щоб запропонувати способи співпраці та творчості. Зараз він також працює з Teams, Outlook, цифровою онлайн-дошкою Whiteboard і вебверсією Word.