Компанія Microsoft анонсувала Copilot асистента на основі штучного інтелекту OpenAI GPT-4, який стане частиною офісних програм Word, Excel, PowerPoint, Outlook та Teams. Таке використання ШІ має допомогти створювати цілі документи, електронні листи та презентації на основі знань, отриманих асистентом під час сканування корпоративних файлів і прослуховування конференц-дзвінків.

Технологія дебютує в найближчі місяці, і Microsoft вже тестує її з 20 компаніями, в тому числі з вісьмома компаніями зі списку Fortune 500, які вона поки що не називає.

Copilot буде працювати разом із програмами Microsoft 365, як асистент, з’являючись на бічній панелі у вигляді чат-бота, що дозволить користувачам Office викликати його для створення тексту в документах, презентацій PowerPoint на основі документів Word або навіть для допомоги у використанні таких функцій, як зведені таблиці в Excel.

«Він працює поруч з вами, вбудований в програми, якими мільйони людей користуються щодня: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams та інші», — сказав керівник Microsoft 365 Джаред Спатаро. «Copilot – це абсолютно новий спосіб роботи».

Користувачі Microsoft 365 зможуть викликати Copilot, щоб отримати інформацію про майбутню нараду в Microsoft Teams, підготувати людей до нових проєктів, організаційних змін, таких як нещодавні наймити, і навіть новини про колег, які, можливо, повернулися з відпустки.

Copilot також можна викликати з усіх програм Microsoft Office і використовувати у Word для створення проєктів документів на основі інших файлів. Згенерований штучним інтелектом текст можна вільно редагувати та адаптувати. Оскільки Copilot – це, по суті, чат-бот, користувачі навіть зможуть попросити його створити презентацію PowerPoint на 10 слайдів на основі документа Word або проаналізувати чи відформатувати дані Excel.

Microsoft 365 Copilot – майбутнє офісної роботи зі штучним інтелектом

Це означає, що користувачі Excel можуть використовувати Copilot для миттєвого створення SWOT-аналізу або зведеної таблиці на основі даних. У Microsoft Teams функція Copilot може стенографувати зустрічі, нагадувати вам про те, що співробітники могли пропустити, якщо приєдналися пізно, або навіть підсумовувати пункти дій протягом зустрічі.

Однак Спатаро поспішив зауважити, що Copilot не буде застрахований від помилок.

«Іноді Copilot буде правильним, іноді — корисно помилятися, даючи вам ідею, яка не є ідеальною, але все одно дає фору», – пояснив Спатаро під час анонсу Microsoft, присвяченого штучному інтелекту.

Copilot також з’явиться в Outlook, тож користувачі теоретично зможуть витрачати менше часу на видалення листів і відповіді на них. Потоки листів можна буде підсумовувати, а Copilot може навіть створювати чернетки відповідей за допомогою перемикачів, щоб адаптувати тон або довжину листа.