Нещодавно Google анонсувала, що її традиційна конференція для розробників I/O відбудеться цього року 10 травня. Зазвичай компанія приділяє основну увагу системі Android, власним сервісам та технологіям штучного інтелекту під час конференції, однак останніми роками також почала тизерити девайси, які будуть випущені згодом. Саме тому ми очікуємо побачити нові смартфони Pixel 7a та Pixel 8/8 Pro під час цього заходу. Фотографіями “молодшого” Pixel ми вже ділилися на днях, тепер же настала черга і старших моделей.

Завдяки інсайдеру @OnLeaks і ресурсу SmartPrix ми можемо детально роздивитися рендери Pixel 8 Pro. Перша помітна різниця, порівняно з попередником, це відмова від дисплея із заокругленими гранями. Pixel 8 Pro отримає повністю плаский екран з тонкими рамками. Також можна помітити, що трохи зміниться форма корпуса за рахунок більш заокруглених кутів.

Блок камер у Pixel 8 Pro теж буде перероблено. Усі три модулі будуть знаходитись в одному вирізі. Щобільше, під спалахом можна побачити ще один сенсор, якого не було в Pixel 7 Pro. Це може бути система автофокуса, сенсор глибини, чи навіть LiDAR-сенсор, втім поки це все здогадки.

Розміри Pixel 8 Pro: 162,6×76,5×8,7 мм. Це трохи менше, порівняно з Pixel 7 Pro (162.9×76.6×8.9 мм). Діагональ дисплея складе приблизно 6.52″. Майже напевно, смартфон буде обладнано чипсетом Tensor G3.