Державний концерн «Укроборонпром» сповістив про початок виробництва 125-мм снарядів для танкових гармат радянського зразка. Виробництво розгорнули у тісному партнерстві з неназваною країною НАТО за кордоном.

За замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т-64, Т-72 й Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

«Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди для танків

Снарядний голод – одна з нагальних потреб ЗСУ, яку намагаються вирішити як українські виробники, так і західні партнери. ЗСУ потребує мільйонів снарядів як калібрів СРСР, так і калібрів НАТО щомісяця, спустошуючи армійські склади по усьому світу. До великої війни не була готова жодна країна світу і поточні потужності виробництва снарядів у Європі та США не можуть задовольнити потреб України. Тому темпи виробництва терміново збільшують, відкриваючі нові лінії та відновлюючи зачинені раніше виробництва.

Єдине, що хоч трохи заспокоює, що снарядний, і до речі, й гарматний голод, відчуває і Росія, хоча і намагається поповнити запаси снарядів у Ірані, Північній Кореї та КНР.

Нагадаємо, раніше «Укроборонпром» звітував про початок виробництва українських 152-мм снарядів, 82-мм осколкових мін та 120-мм мінометних мін.