Державний концерн «Укроборонпром» сповіщає про початок спільного виробництва міни калібру 120 мм з однією з країн-членів Північноатлантичного альянсу. Укладено контракт з Міністерством оборони України на постачання, тож вже незабаром нові міни отримають українські військові на фронті.

Сповіщається що 120-мм міни виготовляються за сучасними технологіями, а виробничі потужності розосереджені, зокрема, їх частина розташована в одній з європейських держав.

Боєприпас гарантовано уражає ворожу піхоту в радіусі від 25 м до 60 м, а розліт осколків може сягати 250 м. 120-мм міна здатна руйнувати інженерні споруди та знищувати легкоброньовану техніку. Загалом 120-мм міномет може вражати цілі на відстані до 7-ми кілометрів, а сучасними боєприпасами – у понад 8 кілометрів.

120-мм міномет – один з найбільш розповсюджених видів артилерійської зброї ЗСУ та активно використовується у бойових діях. Питання боєпостачання цієї зброї є дуже важливим.

Нагадаємо, раніше ми сповіщали, що «Укроборонпром» розпочав серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів закордоном. Ще раніше стало відомо про початок виробництва вітчизняних снарядів калібру 152 мм.