Генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що його компанія повинна працювати як добре змащений механізм під час оголошеного ним «Року ефективності». Але це стосується не всіх працівників, адже частина з них буде звільнена.

У листі, надісланому працівникам Meta та опублікованому в блозі компанії у вівторок, Цукерберг повідомив, що компанія планує звільнити ще близько 10 тисяч людей. Крім того, компанія закриє 5 тисяч відкритих вакансій, які ще не заповнені. У листі не згадується, які команди можуть постраждати найбільше, хоча сказано, що новини про звільнення для «технологічних груп» Meta надійдуть наприкінці квітня, тоді як бізнес-працівникам слід очікувати звільнення наприкінці травня. До кінця року може відбутися ще більше скорочень.

«Це буде важко, і цього не уникнути, – написав Цукерберг. – Це означатиме прощання з талановитими і відданими колегами, які були частиною нашого успіху. Вони присвятили себе нашій місії, і я особисто вдячний за всі їхні зусилля».

Цей лист підтверджує попередні повідомлення про те, що Meta планувала оголосити про нові звільнення до того, як Цукерберг піде у відпустку по догляду за третьою дитиною.

Минулого року Meta скоротила 11 тисяч працівників. Очевидно, що невеликі команди коштують компанії дешевше, але Цукерберг також стверджував, що працівники «більш продуктивні», коли менше персоналу.

Повідомляється, що на менеджерів середньої ланки компанії також чиниться тиск, від них вимагається виконували більше рутинної роботи — Цукерберг згадав про так цю звану «зрівнялівку» у своєму листі до співробітників.

Цукерберг пообіцяв припинити заморожування найму працівників після того, як ці звільнення будуть остаточно завершені. За його словами, мета полягає в тому, щоб створити «рівнішу і технічнішу компанію», яка зосередиться на бізнес-інструментах, штучному інтелекті та метавсесвіті. Застосунки для соціальних мереж, які колись були її основним бізнесом, майже не згадуються.