Компанія Meta, власник Facebook та Instagram, планує нову хвилю звільнень і скоротить тисячі працівників вже цього тижня, повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Meta ліквідує ще більше робочих місць, на додачу до 13% скорочень у листопаді, прагнучи стати більш ефективною організацією. Під час попереднього раунду скорочень Meta звільнила 11 000 працівників, що стало першим в її історії великим звільненням.

Компанія також працює над упорядкуванням своєї організації, надаючи пакети викупу менеджерам і скорочуючи цілі команди, які вона вважає несуттєвими. Натомість співрозмовники Bloomberg, які просили не називати їхніх імен, стверджують, що раунд скорочень зумовлений фінансовими цілями та не пов’язаний з «упорядкуванням». За їхніми словами, компанія Meta, яка зіткнулася зі зниженням доходів від реклами та переорієнтувалася на платформу віртуальної реальності під назвою Metaverse, попросила директорів і віцепрезидентів скласти списки співробітників, яких можна звільнити.

За словами працівників, цей етап звільнень може бути завершений наступного тижня. Ті, хто працює над планом, сподіваються, що він буде готовий до того, як головний виконавчий директор Марк Цукерберг піде у відпустку по догляду за третьою дитиною, що може статися найближчим часом.

Листопадові скорочення стали несподіванкою, але працівники Meta вже давно очікували на нову хвилю звільнень. Цукерберг назвав 2023 рік «роком ефективності» для Meta, і компанія повідомляла про це співробітникам під час атестації, яка завершилася минулого тижня, розповіли співрозмовники.

Працівники компанії в Менло-Парк, штат Каліфорнія, розповіли про підвищену тривожність і низький моральний дух серед колег останнім часом. Деякі працівники висловлювали занепокоєння щодо того, чи отримають вони премії цього місяця, якщо вони втратять роботу раніше, ніж передбачалося.