Попередні чутки про масштабні скорочення в Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp, Oculus) офіційно підтвердилися заявою компанії, яка скоротить 13% свого персоналу або понад 11 000 співробітників. Окрім того, вона буде зменшувати витрати та заморозить наймання нових працівників до першого кварталу наступного року. Про це йдеться в листі засновника та генерального директора Meta Марка Цукерберга, в якому він також пробує відповісти на питання, чому так сталося та що компанія буде робити далі. Приводимо деякі цікаві деталі з листа:

Сьогодні я ділюся деякими з найскладніших змін, які ми зробили за всю історію компанії Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% і звільнити понад 11 000 наших талановитих співробітників. Ми також робимо ряд додаткових кроків, щоб стати економнішою та ефективною компанією, скорочуючи соціальні витрати та продовжуючи заморожування найму до першого кварталу.

Я хочу взяти на себе відповідальність за ці рішення і за те, як ми прийшли до цього. Я знаю, що це важко для всіх, і я особливо співчуваю тим, кого це торкнулося.

Як ми дійшли до цього?

На початку Covid світ швидко перейшов в онлайн, і сплеск електронної комерції призвів до надзвичайного зростання доходів. Багато людей прогнозували, що це буде постійне прискорення, яке продовжиться навіть після закінчення пандемії. Я теж так думав, тому прийняв рішення значно збільшити наші інвестиції. На жаль, все сталося не так, як я очікував. Мало того, що онлайн-торгівля повернулася до попередніх тенденцій, так ще й макроекономічний спад, посилення конкуренції та signal loss (термін в AdTech, який означає втрату доступу до даних користувачів – прим. редакції) призвели до того, що наші доходи виявилися набагато нижчими, ніж я очікував. Я помилився, і я беру на себе відповідальність за це.

У цих нових умовах ми повинні стати ефективнішими в управлінні капіталом. Ми спрямували більшу частину наших ресурсів на меншу кількість пріоритетних напрямків зростання – таких як наш механізм пошуку ШІ, наші рекламні та бізнес-платформи, а також наше довгострокове бачення метавсесвіту. Ми скоротили витрати по всьому бізнесу, в тому числі зменшили бюджети, скоротили пільги та зменшили нашу присутність у сфері нерухомості. Ми реструктуризуємо команди, щоб підвищити нашу ефективність. Але ці заходи самі по собі не приведуть наші витрати у відповідність до зростання доходів, тому я також прийняв важке рішення звільнити людей.

Які ще зміни ми проводимо?

Я розглядаю звільнення як крайній захід, тому ми вирішили обмежити інші джерела витрат, перш ніж звільняти членів команди. В цілому, це призведе до значних культурних змін у тому, як ми працюємо. Наприклад, скорочуючи нашу нерухомість, ми переходимо до спільного використання робочих місць для людей, які вже проводять більшу частину свого часу за межами офісу. У найближчі місяці ми впровадимо ще більше змін, спрямованих на скорочення витрат, подібних до цього.

Ми також продовжуємо заморожування найму до першого кварталу за невеликою кількістю винятків. Я буду стежити за нашими бізнес-показниками, операційною ефективністю та іншими макроекономічними факторами, щоб визначити, чи варто нам відновлювати наймання на цьому етапі, і якщо так, то в якому обсязі. Це дасть нам можливість контролювати структуру наших витрат у разі продовження економічного спаду. Це також поставить нас на шлях досягнення ефективнішої структури витрат, ніж та, яку ми нещодавно окреслили інвесторам.

Зараз я перебуваю в процесі ретельного перегляду наших витрат на інфраструктуру. У міру того, як ми будуємо нашу інфраструктуру штучного інтелекту, ми зосереджені на тому, щоб стати ще більш ефективними з нашими потужностями. Наша інфраструктура залишатиметься важливою перевагою для Meta, і я вірю, що ми зможемо досягти цього, витрачаючи менше коштів.

По суті, ми вносимо всі ці зміни з двох причин: наші прогнози щодо доходів виявилися нижчими, ніж ми очікували на початку цього року, і ми хочемо переконатися, що ми працюємо ефективно в обох напрямках – Family of Apps і Reality Labs.

Як нам рухатися далі?

Це сумний момент, і з цим нічого не поробиш. Тим, хто йде, я хочу ще раз подякувати за все, що ви вклали в це місце. Ми не були б там, де ми є сьогодні, без вашої важкої праці, і я вдячний за ваш внесок.

Тим, хто залишається, я знаю, що для вас це теж важкий час. Ми не лише прощаємося з людьми, з якими тісно співпрацювали, але багато хто з вас також відчуває невпевненість у майбутньому. Я хочу, щоб ви знали, що ми приймаємо ці рішення для того, щоб бути впевненими в нашому майбутньому.

Я вважаю, що сьогодні нас дуже недооцінюють як компанію. Мільярди людей користуються нашими послугами для зв’язку, і наші спільноти продовжують зростати. Наш основний бізнес є одним з найприбутковіших за всю історію з величезним потенціалом попереду. І ми лідируємо в розробці технології, яка визначатиме майбутнє соціальних зв’язків і наступної обчислювальної платформи. Ми робимо історично важливу роботу. Я впевнений, що якщо ми будемо працювати ефективно, ми вийдемо з цього спаду сильнішими та стійкішими, ніж будь-коли.

Ми розповімо більше про те, як ми будемо працювати як оптимізована організація для досягнення наших пріоритетів протягом наступних тижнів. А зараз я ще раз хочу сказати, як я вдячний тим з вас, хто йде, за все, що ви зробили для просування нашої місії.

З повагою, Марк