Основні криптовалюти стабілізувалися після того, як влада США оголосила про плани обмежити наслідки краху банку Silicon Valley Bank (SVB), а емітент стейблкоїна USD Coin заявив, що його курс продовжить триматися на рівні $1 за монету, повідомляє Reuters.

У неділю влада США розпочала надзвичайні заходи для зміцнення довіри до банківської системи після того, як банкрутство SVB загрожувало ще більшій фінансовій кризі, і заявила, що клієнти SVB відсьогодні отримають доступ до своїх депозитів.

Курс USDC відновився до $0,9917 з рекордно низького рівня в $0,87, досягнутого в суботу, що значно нижче запланованої прив’язки 1:1 до долара США. Падіння було спричинене побоюваннями, що Circle – американська фірма, яка випускає USDC – може бути залежною від SVB.

Тим часом Bitcoin знизився на 0,3% до $22 125 в понеділок вранці, але виріс приблизно на 8% з недільних мінімумів.

Такі стейблкоїни, як USDC, є важливим гвинтиком у світі криптотрейдингу. Вони розроблені, щоб мати стабільну вартість, як правило, підкріплену запасами традиційних активів, таких як долари США, облігації або золото.

На попередніх торгах у США Riot Blockchain і Marathon Digital, криптовалютна біржа Coinbase Global і розробник програмного забезпечення MicroStrategy також відскочили від мінімумів минулого тижня і виросли на 6,5% -10%.

Аналітики попереджають, що ринкові настрої залишатимуться непевними, попри заходи уряду США.

«Ринки залишаються неспокійними після банкрутства SVB, – сказав Елвін Тан, керівник валютної стратегії RBC Capital Markets в Сінгапурі. – Ситуація розвивається, але волатильність, схоже, залишиться високою в найближчі дні».

Полегшення для криптовалют було викликане тим, що головний фінансовий регулятор Нью-Йорка заволодів Signature Bank, ключовою банківською фірмою для криптовалютних компаній.

Після краху SVB і каліфорнійського Silvergate його закриття означає, що цього року збанкрутували три основні американські банки, якими користуються криптовалютні компанії.

Торгівля акціями Signature Bank була призупинена, а американські чиновники заявили, що вкладники банку отримають компенсацію без жодних втрат для платників податків.

На сторінці у Твіттері провідної американської біржі Coinbase Global в неділю зʼявився запис, що після падіння Signature вона «полегшує всі клієнтські операції з готівкою з іншими банківськими партнерами», без уточнень.

Coinbase повідомила, що на момент закриття торгів у п’ятницю баланс корпоративних грошових коштів в Signature становив приблизно $240 млн, але вона розраховує повністю відновити ці кошти.