Банк Silvergate, який був наріжним каменем у криптовалютному світі, оголосив про закриття та повернення депозитів. У пресрелізі холдингова компанія банку, Silvergate Capital Corporation, повідомила, що ухвалила рішення про закриття «у світлі останніх подій у галузі та регуляторних змін».

Вже давно було зрозуміло, що компанія зазнає труднощів разом з деякими зі своїх найвідоміших клієнтів, таких як FTX і Genesis. У січні її звіт про прибутки показав, що вона втратила мільярд доларів США за один квартал після того, як її клієнти вивели $8,1 мільярда. Потім, 1 березня, вона подала документ, в якому говорилося, що її фінансові показники були ще гіршими, ніж показував квартальний звіт.

Існують деякі побоювання щодо того, як виглядатиме криптоландшафт без Silvergate, особливо коли йдеться про те, куди компанії звертатимуться, щоб отримати готівку.

Одне з головних занепокоєнь полягає в тому, що криптовалютні компанії можуть звертатися до менш регульованих установ для своїх банківських потреб, що потенційно робить простір ще більш ризикованим для всіх учасників. Іншими словами, якщо немає банку, який грає за правилами та готовий вести з ними бізнес, їм, можливо, доведеться знайти банк, який іде проти правил.

Що стосується наступних кроків банку, то він ліквідується «впорядковано та відповідно до регуляторних процесів» і «розглядає, як найкраще врегулювати претензії та зберегти залишкову вартість своїх активів, включно з власними технологіями та податковими активами».

На початку цього місяця банк закрив свою мережу Silvergate Exchange Network, яка дозволяла криптобіржам, таким як Coinbase, Gemini та Kraken, переказувати гроші один між одним та іншими установами.