Нещодавно ми розповідали про вартість виготовлення смартфонів Pixel 7 Pro, тепер же аналітики з CounterPoint Research порахували скільки грошей витрачає Google на один смартгодинник Pixel Watch.

Згідно з їх даними, на виготовлення одного Pixel Watch необхідно приблизно $123. Мова йде про LTE-версію годинника, яка оцінюється в $399. Більше чверті з цієї суми витрачається на чипсет та пам’ять. Нагадаю, в гаджеті використовується чип Exynos 9110 від Samsung, співпроцесор MIMXRT595S від NXP, 2 ГБ оперативної пам’яті та 32 ГБ накопичувач від Kingston.

Дисплей поставляє компанія BoE, захисне скло – Corning. Разом ці елементи складають частку у 17.2% від загальної суми. На третьому місці за витратами (14.7%) – корпус, захист від вологи й система відведення тепла.

Google витрачає $123 на виготовлення одного смартгодинника Pixel Watch

 

Невідомо скільки Google також витрачає на розробку, підтримку і маркетинг. Однак, можна припустити, що таке співвідношення витрат на виготовлення й офіційної вартості є типовим для цього сегменту. Наприклад, OnePlus витрачає приблизно $68 на виробництво одного смартгодинника OnePlus Watch, який коштує $159.