Аналітики з Counterpoint Research порахували вартість виробництва mmWave-версії Pixel 7 Pro. Згідно з їх даними, один такий смартфон коштує Google $413. Що цікаво — половину з компонентів для пристроїв виготовляє Samsung.

Південнокорейська компанія є єдиним постачальником QHD+ AMOLED дисплеїв для Pixel 7 Pro, а це близько 20% вартості виробництва смартфона. Чипсет Tensor G2 є спільною розробкою Google і Samsung. Також Samsung виготовляє модуль камери ISOCELL GN1, модуль телеоб’єктива і фронтальну камеру. І ще компанія залучена до виробництва антени mmWave спільно з Murata та ряду інших компонентів.

Вартість виробництва Pixel 7 Pro складає $413, половина компонентів від Samsung

Skyworks відповідає за постачання Wi-Fi модулів, SK Hynix забезпечує Google 128 ГБ NAND Flash накопичувачами, Sunwoda Electronic виготовляє акумулятори, а ATL постачає для них елементи батарей.

Вартість Pixel 7 Pro складає $899, однак це не означає, що Google заробляє на кожному смартфоні майже 500 доларів. Необхідно також врахувати ресурси на розробку гаджета, маркетинг та інші витрати. А зважаючи, що Google часто дарує знижки на свої пристрої (на момент написання статті Pixel 7 Pro коштує $749 в американському Google Store), цікаво було б дізнатися який реальний прибуток компанії від продажу смартфонів.