Компанія Meta, яка володіє соцмережами Facebook та Instagram, повідомила на онлайн-брифінгу для медіа, що український контент не модерується у росії, а дописи не видаляються тільки тому, що на них було отримано багато скарг, повідомляє The Village Україна.

Платформи, які належать компанії, мають свої правила, і якщо допис не порушує їх, то його не видаляють навіть попри багато скарг, запевняють у Meta. Але якщо допис порушує правила спільноти – то буде достатньо навіть однієї скарги, щоб його було видалено.

Контент зі сценами насильства, які можуть травмувати інших людей, піддаються блуру (розмиваються), відзначають у компанії:

«Іноді ми дозволяємо контент, що містить сцени насильства (з деякими обмеженнями), щоб привернути увагу людей до важливих проблем».

«Ми не приховуємо правду, адже переглянути контент можливо, якщо клацнути по екрану», – додають представники Meta.

Але контент, який є «особливо жорстоким, шокуючим або садистським», видаляється.

У Meta запевняють, що не мають модераторів у росії, але близько 15 тисяч осіб по всьому світу переглядають контент більш як 70 мовами, у тому числі й українською, а український контент, який потребує мовної та культурної експертизи, перевіряють лише українські модератори.

Будь-які два модератори, які перевіряють один і той самий контент на відповідність стандартам спільноти, ухвалюють щодо нього однакові рішення, оскільки самі правила побудовані так, що унеможливлюють їхню вільну інтерпретацію або суб’єктивність. Щоб бути переконаними в цьому, у компанії щотижня проводяться аудити.

Присутні на брифінгу ЗМІ спитали у представників Meta, як на модерацію контенту в українському Facebook під час повномасштабної війни впливає рішення компанії про надання переваги контенту від користувачів, а не від медіа в стрічці Facebook:

«Ми створили спеціальну команду з експертів із різних галузей, чиїм завданням є підтримувати українських користувачів, але водночас упевнитися, що ми не втручаємося в ситуацію. Ми впроваджуємо нові рішення для алгоритмів, беремо до уваги воєнний контекст. Ми цінуємо право користувачів на самовираження», – відповіла Катерина Крук, менеджерка з публічної політики Meta в Центральній і Східній Європі.

Нагадаємо, раніше Meta пообіцяла не блокувати дописи про полк «Азов».