Поки Apple все ще готується до анонсу довгоочікуваних AR-окулярів, Xiaomi бере й робить. Компанія презентувала Wireless AR Glass Discovery Edition, компактну гарнітуру доповненої реальності, яка отримала чипсет Snapdragon XR2 Gen 1 (такий же встановлено в Quest Pro).

На думку Xiaomi така гарнітура це елегантний спосіб поєднати реальний і віртуальний світи, ще й без необхідності дротового підключення до смартфона. Вага девайса усього 126 грамів. Корпус виготовлено з магнієво-титанового сплаву, також використовуються карбонові елементи для полегшення конструкції. Пара microOLED-дисплеїв з високою щільністю пікселів мають пікову яскравість до 1200 ніт. Передня частина лінз є електрохромною, вона автоматично затемнюється, коли вам потрібно зосередитись на віртуальному світі. Окрім того, пристрій обладнано кастомним акумулятором.

Вдосконалена система відстеження має забезпечити нову форму взаємодії користувача з гарнітурою – наші руки будуть використані для маніпулювання віртуальними об’єктами. Пристрій буде слідкувати за жестами рук, щоб ви могли максимально комфортно керувати доповненою реальністю. Xiaomi заявляє, що затримка складає усього 50 мс і це виводить Wireless AR Glass Discovery Edition майже на один рівень з дротовими гарнітурами. Швидке підключення до смартфонів (сумісні девайси мають підтримувати платформу Snapdragon Spaces) відбувається з допомогою NFC.

На жаль, поки немає інформації стосовно вартості пристрою чи його доступності на ринку, оскільки на даному етапі це лише концепт.