Компанія Apple докладає чималих зусиль для випуску своєї першої гарнітури змішаної реальності. На неї виділяють чимало зусиль та ресурсів, але компанія стикається з великою кількістю проблем та викликів під час розробки. Через це презентація такого ґаджета переносилася декілька разів. «І ось знову».

Цього року ми мали побачити пристрій навесні — у березні чи квітні. Але й такий план компанії довелося змінити. Новим «дедлайном» стала конференція розробників WWDC, яка традиційно проходить на початку літа. І як вважає аналітик Марк Гурман з видання Bloomberg, саме цей захід є ідеальним для такого пристрою.

На конференції Apple планує розповісти все про AR/VR-гарнітуру, а не просто анонсувати її. Разом з цим компанія розповість й про нові версії операційних систем iOS, watchOS та macOS. 

Подібні заходи компанії в першу чергу цікавлять розробників та ентузіастів, а не звичайних користувачів iPhone чи Mac. А гарнітура змішаної реальності, яка ще й в першій ревізії коштуватиме під $3 000, скоріше за все й розраховує на фанатів технологій. До того ж наступний тиждень розробники одразу проведуть з подальшим плануванням роботи над контентом.

«Окрім удосконалення передових технологій продукту, Apple стикається з іншою проблемою своєї гарнітури: продаж на ринку, який був розчарований і збентежений зусиллями конкурентів», — пише Марк Гурман.

Для прикладу, метавсесвіти компанії Meta, які мали стати наступним «чимось великим», окрім критики стикаються з втратою набутої аудиторії. Тим часом Apple тримається якомога далі від таких термінів, як «метавсесвіт», й взагалі не планує користуватися подібним.

«Це означає, що Apple знадобиться безпечніше місце для дебюту свого пристрою, і ви не знайдете кращої Apple-налаштованої аудиторії, ніж та, яка з’являється на WWDC» — говорить Гурман.

Але й викликів тут дійсно вистачає. Продавати дорогий пристрій задля FaceTime-зустрічей, заглибленого перегляду відео чи віртуального робочого місця буде важкувато й навряд саме такі можливості зроблять з гарнітури «новий iPhone».

Тому з популяризацією доведеться покластися саме на розробників, чиї застосунки та ігри й приведуть гарнітуру в статус «необхідно» для широкого кола покупців. Саме це свого часу зробив App Store для iPhone. Знову ж, саме WWDC і є максимально слушним заходом для заохочення розробників долучитися до розробки Apple Reality.