Підтримка супутникового зв’язку смартфонами є одним з трендів 2023 року. Минулого року Apple випустила лінійку iPhone 14 з цією функціональністю, в січні Qualcomm анонсувала технологію Snapdragon Satellite, а днями Samsung представила новий модем з підтримкою двостороннього супутникового зв’язку.

Motorola ж випустила девайс Defy Satellite Link, який додає можливість супутникового зв’язку для iOS та Android-смартфонів через Bluetooth. Гаджет має підтримку двостороннього зв’язку, тож ви зможете як надсилати, так і приймати повідомлення.

Застосунок Satellite Messenger підтримує роботу через Wi-Fi та стільникові мережі, однак якщо вони недоступні, може під’єднатися до супутника, поки користувач знаходиться в локації, де гарно видно небо. Повідомлення можна надсилати іншим користувачам в цей же месенджер, або ж можна надіслати SMS, в якому адресата попросять встановити застосунок.

Motorola Defy Satellite Link додає можливість супутникового зв'язку для смартфонів

Гаджет має захист від вологи та пилу згідно з класом IP68, акумулятор місткістю 600 мА⋅год, а також кнопки SOS і chek-in, які можуть стати в пригоді, якщо смартфон розрядився. Вартість Motorola Defy Satellite Link – $99. Окрім того, вам знадобиться підписка на сервіс супутникового зв’язку, яка обійдеться від $4,99/міс.