Генеральний директор Meta Марк Цукерберг вирішив піти шляхом Ілона Маска, який постійно підштовхує користувачів Twitter перейти на платну підписку Twitter Blue. Як експеримент Meta тепер також пропонує платну підписку для Facebook та Instagram, що отримала назву Meta Verified.

За $11,99 на місяць при купівлі через вебсайт та $14,99 через мобільний застосунок користувачі можуть отримати синій бейдж верифікації навпроти свого імені, підвищену видимість на платформі, пріоритетну підтримку та інші переваги.

«Цього тижня ми починаємо впроваджувати Meta Verified – послугу підписки, яка дозволяє підтвердити свій обліковий запис за допомогою державного посвідчення особи, отримати синій бейдж, додатковий захист від акаунтів, які видають себе за вас, а також прямий доступ до служби підтримки», – повідомив Цукерберг. «Ця нова функція спрямована на підвищення автентичності та безпеки наших сервісів».

Для того, щоб підписатися на Meta Verified, користувачі мають відповідати мінімальним вимогам щодо активності, бути не молодше 18 років, а також надати державне посвідчення особи, яке відповідає їхньому імені та фотографії на Facebook або Instagram.

На початку запуску підписка Meta Verified запрацює тільки у двох країнах – Австралії та Новій Зеландії, проте Цукерберг обіцяє розширення на більшу кількість країн вже найближчим часом.