Компанія OpenAI нарешті відкрила для українських користувачів можливість зареєструватися та почати використовувати чат-бот ChatGPT. До сьогодні цей інструмент на основі штучного інтелекту був заблокований для українських IP-адрес та номерів через те, що OpenAI віднесла Україну до санкційного списку разом із такими країнами як росія, Іран та Афганістан. Тепер ця проблема вирішена, і доступ до ChatGPT буде заблокований тільки на тимчасово окупованих росією територіях.

«Команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням — офіційні листи, дзвінки та зустріч з керівництвом.  Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих росією територіях. Щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян» – повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Зазначимо, що ChatGPT вже підтримує українську мову, ми навіть попросили його написати новину про запуск в Україні, з чим він майже справився.

ChatGPT нарешті почав працювати в Україні

Тренування ChatGPT відбувається прямо під час спілкування з користувачем, тому чат-бот буде запам’ятовувати відповіді користувача і відповідно виправлення помилок, на які буде вказано. Тому чим більше українців буде користуватися ChatGPT, тим кращою має ставати генерація українських текстів.