Лабораторія досліджень штучного інтелекту OpenAI нещодавно випустила новий чатбот ChatGPT, який вже називають однією із найкращих розробок в області ШІ, доступних для широкого загалу. Адже бот справді виявився просунутим та вміє генерувати найрізноманітніші тексти, від простої розмови до написання віршів про криптовалюту, створення HTML сторінок сайтів та покращення алгоритмів.

Прикладів можливостей ChatGPT вже дуже багато і в більшості випадків чатбот перевищує очікування. Проте в самій OpenAI зазначають, що повністю довіряти боту не варто, оскільки іноді він дає правдоподібні відповіді, які насправді є неправильними або неточними.

Хай там як, але ChatGPT цікаво спробувати не тільки дослідникам ШІ чи розробникам, але й звичайним користувачам. Співзасновник OpenAI написав, що попит на чатбот виявився набагато більшим, ніж очікувалося і його потужності розширять.

Інший співзасновник OpenAI Ілон Маск також похвалив ChatGPT, ретвітнувши інвестора Марка Андреесена, який попросив чатбота написати п’єсу про журналіста The New York Times та технологічного підприємця, які ведуть суперечку щодо свободи слова. «ШІ стає дуже хорошим» – написав Маск.

OpenAI прирівняла Україну до росії та Ірану, заборонивши доступ до чатботу ChatGPT на основі ШІ

На жаль, користувачі та розробники з України не можуть оцінити можливості ChatGPT, адже з невідомих причин OpenAI закрила українцям доступ до API GPT-3, на якому працює новий чатбот. Організація помістила Україну в один список з такими терористичними країнами, як росія та Іран. Сподіваємося, що це набуде широкого розголосу й OpenAI змінить свою позицію щодо користувачів з України.