Вже традиційно Sony починає “додаткову” роздачу ігор для дорожчих тарифів PS Plus у другій половині місяця, через пару тижнів після загального анонсу для всіх пакетів, включно з базовим PS Plus Essential. Так, з 21 лютого для передплатників тарифів Extra і Premium стане доступна велика кількість ігор для PS4 і PS5:

Horizon Forbidden West (PS4, PS5) — безумовно, найцікавіше поповнення каталогу. Сиквел Horizon Zero Dawn, що вийшов минулого року, продовжує розповідь про пригоди мисливиці Елой у відкритому світі постапокаліптичної Америки, зокрема у зруйнованому Сан-Франциско та долині Йосеміті — тобто на тому самому “Забороненому Заході”.

The Quarry (PS4, PS5) — ще одна гра минулого року, цього разу інтерактивна драма у жанрі survival horror. Розробник Supermassive Games знову повернувся до формули, яка зробила успішним попередній проєкт, Until Dawn — гравець по черзі керує дев’ятьма підлітками, намагаючись врятувати життя якщо не всім, то хоча б деяким персонажам. Як і Until Dawn, The Quarry має нелінійний сюжет і багато кінцівок.

Resident Evil 7 biohazard (PS4) — попередня частина у популярній франшизі, яка “розвернула” серію від екшену до горору. Якщо свого часу ви її пропустили та грали одразу в останню частину, Village — це слушна нагода дізнатися, з чого починалися пригоди Ітана Вінтерса.

Outriders (PS4, PS5) — кооперативний шутер з рольовими елементами від розробників Bulletstorm. Outriders вийшов навесні 2021 р. і отримав досить стримані відгуки критиків і посередні — звичайних гравців.

Scarlet Nexus (PS4, PS5) — action/RPG від Bandai Namco Studios, що вийшла у 2021 р. на всіх основних платформах і була загалом непогано прийнята гравцями — настільки, що за нею незабаром навіть було випущене аніме.

Borderlands 3 (PS4, PS5) — третя частина культового лут-шутера. Borderlands 3 грається майже так само, як і попередні ігри у серії — можливо, через це вона отримала не настільки високі оцінки, проте це все одно дуже добра гра з затягуючим геймплеєм.

Tekken 7 (PS4) — остання на сьогодні частина легендарного файтингу. Якщо ви є прихильником жанру і досі в неї не грали — саме час це виправити. Тому що хоча Tekken 7 і вийшов вже досить давно, у 2015 р., проте чекати наступної частини, схоже, ще довго: у Tekken 8 досі немає дати релізу.

Ace Combat 7: Skies Unknown (PS4) — остання на сьогодні частина у відомій серії аркадних авіасимуляторів, що існує вже майже 30 (!) років.

Крім того, каталог PS Plus для тарифів Extra і Premium поповнять такі тайтли: Earth Defense Force 5 (PS4), Oninaki (PS4), Lost Sphear (PS4), I am Setsuna (PS4) та The Forgotten City (PS4, PS5).

Додатково каталог “класики” тарифу PS Plus Premium поповниться трьома іграми для PS1: The Legend of Dragoon, Wild Arms 2 та Harvest Moon: Back to Nature, плюс Destroy All Humans! для PS4.