Компанія Google ще тільки планує запустити нову версію своєї пошукової системи, частиною якої має стати чат-бот Bard. На жаль, як і у випадку з Microsoft, чат-бот Google вже встиг дати неправильну відповідь на питання, яка навіть потрапила у рекламу. Тепер технологічний гігант прагне підвищити точність Bard, і, як повідомляє CNBC, просить співробітників про допомогу.

Як повідомляється, віцепрезидент Google з питань пошуку Прабхакар Рагхаван надіслав співробітникам електронного листа з проханням переписати відповіді Bard на теми, які вони добре знають. За словами Рагхавана, чат-бот найкраще навчається на прикладі, і навчання на фактичних відповідях допоможе підвищити його точність. Рагхаван також створив правила виправлення відповідей Bard.

Згідно з ними, відповіді мають бути від першої особи, нейтральними, а їхній тон має бути ввічливим, невимушеним і доступним. Співробітників також проінструктували «уникати припущень на основі раси, національності, статі, віку, релігії, сексуальної орієнтації, політичної ідеології, місцеперебування або подібних категорій». Їх просять не описувати Bard як людину, не припускати, що він має емоції та не стверджувати, що він має людський досвід. Крім того, їх проінструктували, що вони повинні видаляти відповіді чат-бота, які містять «юридичні, медичні, фінансові поради» або є ненависницькими та образливими.

Службова записка Рагхавана з’явилася після того, як генеральний директор Google Сундар Пічаї надіслав співробітникам електронного листа, в якому попросив їх витрачати кілька годин щотижня на тестування чат-бота зі штучним інтелектом. Як повідомляється, працівники Google критикували Пічаї за поспішний і невдалий запуск Bard. Тепер генеральний директор дає співробітникам можливість «допомогти сформувати [чат-бота] і зробити свій внесок», протестувавши новий продукт компанії. Він також нагадав усім, що деякі з найуспішніших продуктів Google не були першими на ринку і що вони «набрали обертів, тому що відповідали потребам користувачів і були побудовані на глибокому технічному розумінні».

Люди очікували реакції Google на ChatGPT відтоді, як наприкінці минулого року з’явився чат-бот OpenAI. За останні кілька місяців технологія, яку підтримує Microsoft, набула величезної популярності, що неабияк збентежило Alphabet та її інвесторів. Google намагався заспокоїти інвесторів під час щоквартального телефонного дзвінка на початку лютого, розповідаючи про власного чат-бота і про свою роботу над пошуковою системою зі штучним інтелектом, яка має конкурувати з новою версією Bing.