Чи то Китай запустив забагато шпигунських повітряних куль, чи то дійсно вже інопланетяни. ПС США збили ще один неідентифікований летючий об’єкт 12 лютого 2023 р. над озером Гурон на кордоні між США та Канадою, неподалік Детройта та Торонто.

Цього разу на перехоплення вилетів винищувач F-16, оскільки об’єкт знаходився на висоті усього 6 000 метрів, проти 12 000 та 24 000 у попередніх випадках. Але використовувалась та сама ракета повітря-повітря AIM-9X Sidewinder.

Збито ще один неідентифікований летючий об’єкт. Цього разу відзначився F-16

Як пише Reuters американським військовим довелося визнати очевидне – у них була «прогалина в обізнаності» щодо китайських висотних шпигунських аеростатів, які вочевидь непомітно відвідували Сполучені Штати протягом останніх років. Тож американські військові налаштували радари NORAD на виявлення саме таких об’єктів і, як з’ясувалося, їх досить багато у повітряному просторі США та Канади. Представники США визнають, що такі аеростати дуже важко виявити.

Нагадаємо, позавчора F-22 збив неідентифікований летючий об’єкт над Канадою. Декілька днів до того F-22 знищив невідомий об’єкт на Алясці. Тиждень тому ПС США знищили китайський шпигунський аеростат над Атлантикою.

«Що робить їх дійсно складними для виявлення та вистежування, так це їхній розмір і, ймовірно, форма (останні знищені об’єкти мали форму восьмикутника – прим. ред.)», – каже генерал Глен Ван Херк, голова (NORAD), описуючи їх як – «дуже, дуже маленькі об’єкти, які створюють дуже, дуже низький радіолокаційний слід».

Американські урядовці повідомили Reuters, що NORAD налаштовує фільтри та алгоритми, які використовуються для перевірки радіолокаційних даних, щоб зробити їх достатньо чутливими для виявлення об’єктів такого роду, здатність яких залишатися в повітрі, рухаючись за вітром, бентежить американських посадовців.